skane.se

Hud- och STD- mottagning

Hudmottagningen finns på plan 1 i huvudbyggnaden på Helsingborgs lasarett. Här finns mottagningar för hudsjukdomar, könssjukdomar, hudkirurgi samt så kallad seriebehandling.

Vi behandlar både barn och vuxna.Du kommer oftast till oss efter remiss från din vårdcentral. Du kan även fylla i en så kallad egenremiss i mina vårdkontakter som du når till höger på sidan. Egenremissen bedöms av dermatolog.


Hudsjukdomar

Vi använder oss av snabba diagnostiska metoder och har flera olika behandlingsmetoder mot hudtumörer. De vanligaste sjukdomsgrupperna är elakartade hudtumörer (basalcellscancer, skivepitelcancer och malignt melanom) och godartade hudtumörer (pigmentfödelsemärken med flera).

Vi utreder och behandlar även patienter med hudsjukdomar som till exempel psoriasis, eksem av olika typer, ben- och fotsår, akne, bakterieinfektioner, virusinfektioner och svampinfektioner.

Vi utför operationer, hudtransplantationer, fryskirurgi och elektrokirurgi.

På seriebehandlingsavdelningen ges olika typer av ljusbehandling (UVB, UVA och PUVA) och medicinska bad. Här utförs också bandagering av ben- och fotsår.

Behandling i bad

Sexuellt överförbara sjukdomar

STD-mottagningen, som finns i hudmottagningens lokaler, är till för dig som misstänker att du har en sexuellt överförd sjukdom, har fått partnerbrev eller som på annat sätt blivit uppmanad att undersöka dig. Förutom undersökning, behandling och smittspårning arbetar vi även med information. För mer information om olika sexuellt överförda sjukdomar kan du gå in på smittskyddsinstitutes hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till mer information om STD-mottagningen


Vår verksamhet är ackrediterad

Hudmottagningarna i Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona utgör tillsammans en offentligt driven enhet inom vårdvalet; Specialiserad Hudsjukvård Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona.

Vår verksamhet är den enda offentliga vårdvalsenheten i ett område med cirka 400 000 invånare. Hos oss bedrivs specialiserad hudsjukvård av medicinskt kompetenta och engagerade medarbetare. Vårt ansvar är att se till att befolkningen, även på lång sikt, erbjuds specialiserad hudsjukvård, och vi lägger stor vikt vid att omhändertagande och vård hos oss ska ligga i professionell framkant. Inom verksamhetsområdet bedrivs även läkarutbildning, både på grundnivå för studenter och för blivande specialister i hudsjukvård. Vi bedriver även forskning, företrädesvis inom området hudtumörer.


Hudmottagningen specialiserad vård Helsingborg

Verksamhetschef: Peter Olsson

Enhetschef: Mats Bjellerup

Medicinskt ansvarig: Mats Bjellerup

Parkeringshuset öppnar
1 september
Parkeringshuset har varit stängt sedan februari på grund av ombyggnation. Den 1 september öppnar det igen, nu med två nya våningsplan motsvarande cirka 180 parkeringsplatser.
Mer information finns på skane.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Reception

Telefon: 042-406 23 00
Måndag-fredag kl. 9.00-12.00

Rådgivning
Telefon 042 - 406 23 05
Måndag - fredag kl. 9.00-10.00

I Mina vårdkontakter erbjuder vi följande tjänster:

  • Av/omboka tid
  • Beställ tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakt mig
  • Rådgivning
  • Egenremiss
Talande webb
Sidan uppdaterad
2015-08-24
Publicerad av Jennie Davidsson
Kontakta oss
Helsingborgs lasarett
S Vallgatan 5
251 87 Helsingborg
Telefon: 042-406 10 00 växel