skane.se

Hud- och STD- mottagning

Hudmottagningen finns på plan 1 i huvudbyggnaden på Helsingborgs lasarett. Här finns mottagningar för hudsjukdomar, könssjukdomar, hudkirurgi samt så kallad seriebehandling.

Vi behandlar både barn och vuxna. Du kommer oftast till oss efter remiss från din vårdcentral. Du kan även fylla i en så kallad egenremiss på 1177 Vårdguidens e-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Egenremissen bedöms av dermatolog.


Hudsjukdomar

Vi använder oss av snabba diagnostiska metoder och har flera olika behandlingsmetoder mot hudtumörer. De vanligaste sjukdomsgrupperna är elakartade hudtumörer (basalcellscancer, skivepitelcancer och malignt melanom) och godartade hudtumörer (pigmentfödelsemärken med flera).

Vi utreder och behandlar även patienter med hudsjukdomar som till exempel psoriasis, eksem av olika typer, ben- och fotsår, akne, bakterieinfektioner, virusinfektioner och svampinfektioner.

Vi utför operationer, hudtransplantationer, fryskirurgi och elektrokirurgi.

På seriebehandlingsavdelningen ges olika typer av ljusbehandling (UVB, UVA och PUVA) och medicinska bad. Här utförs också bandagering av ben- och fotsår.

Behandling i bad

Sexuellt överförbara sjukdomar

STD-mottagningen, som finns i hudmottagningens lokaler, är till för dig som misstänker att du har en sexuellt överförd sjukdom, har fått partnerbrev eller som på annat sätt blivit uppmanad att undersöka dig. Förutom undersökning, behandling och smittspårning arbetar vi även med information. För mer information om olika sexuellt överförda sjukdomar kan du gå in på 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till mer information om STD-mottagningen


Vår verksamhet är ackrediterad

Hudmottagningarna i Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona utgör tillsammans en offentligt driven enhet inom vårdvalet; Specialiserad Hudsjukvård Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona.

Vår verksamhet är den enda offentliga vårdvalsenheten i ett område med cirka 400 000 invånare. Hos oss bedrivs specialiserad hudsjukvård av medicinskt kompetenta och engagerade medarbetare. Vårt ansvar är att se till att befolkningen, även på lång sikt, erbjuds specialiserad hudsjukvård, och vi lägger stor vikt vid att omhändertagande och vård hos oss ska ligga i professionell framkant. Inom verksamhetsområdet bedrivs även läkarutbildning, både på grundnivå för studenter och för blivande specialister i hudsjukvård. Vi bedriver även forskning, företrädesvis inom området hudtumörer.


Hudmottagningen specialiserad vård Helsingborg

Verksamhetschef: Cecilia Svedman

Enhetschef: Ingela Ahnlide

Medicinskt ansvarig: Ingela Ahnlide

Kontakt

Reception
Telefon: 042-406 23 00
Måndag-fredag kl. 9.00-12.00

Rådgivning
Telefon 042 - 406 23 00
Måndag - fredag kl. 9.00-10.00

1177 Vårdguidens
e-tjänster


Kontakta mottagningen och gör dina vårdärenden på nätet.
Logga in på 1177.se.

Logga in - invånarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer om 1177 Vårdguidens e-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi erbjuder följande e-tjänster:

  • Av/omboka tid
  • Beställ tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakt mig
  • Rådgivning
  • Egenremiss
1177 Vårdguiden, Svar om sjukdomar och hälsa
Talande webb
Sidan uppdaterad
2017-01-25
Publicerad av Ann Petersson

Kontakta oss
Helsingborgs lasarett
Charlotte Yhlens gata 10
251 87 Helsingborg
Telefon: 042-406 10 00 växel
Om cookies